Bio Futura B.V.

Bio Futura B.V.
Bio Futura is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen.Als bedrijf geloven wij in duurzaam ondernemen en de kracht van biologisch afbreekbare verpakkingen. Deze verpakkingen worden geleverd aan een breed publiek, zoals restaurants, cateraars, scholen, evenementorganisaties. Ook is het mogelijk om als particulier te bestellen voor een feestje of voor eigen gebruik.

Oprichting
Bio Futura B.V. is in 2008 opgericht door eigenaar Wouter Moekotte vanuit een passie voor ondernemen en duurzaamheid. Voor de oprichting van Bio Futura studeerde en werkte hij onder andere in de Verenigde Staten, Canada, België, Denemarken en de Filipijnen. In Denemarken behaalde hij tevens zijn diploma in Business, Language & Culture aan de Copenhagen Business School. Het bedrijf startte met de verkoop van bioplastic tassen, welke toen nog op de fiets geleverd werden. Al snel werd het assortiment uitgebreid met duurzame borden, bestek en bekers welke via de net geopende webshop besteld konden worden.

Producten & Milieu
Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 250 artikelen, waarvan het grootste gedeelte aan de Europese composteringsnorm EN-13432 voldoet. Andere certificeringen zijn FSC, PEFC, en het OK Compost Vinçotte. De producten komen zowel uit Azië als Europa en worden zoveel mogelijk ingekocht in de landen waar de grondstoffen vandaan komen. Hiermee streven wij niet alleen naar volledige vervanging van de traditionele plastics, maar ook naar eerlijke en duurzame handel.


Openingstijden: Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00
Adres:

Van Nelleweg 1, Koffie 1 - Unit 19
3044 BC Rotterdam
Nederland

Contact:

Telefoon Nummer: +31 (0)10 7370797
Email: info@biofutura.nl
Website: